schermafbeelding-2015-02-04-om-10-31-22-e1423401656493

Coolhunt 1:   Museum Robot
De museum robot past bij fysieke wellbeing en emotionele wellbeing
Mensen met een lichamelijke beperken zijn niet echt in staat om deel te nemen aan museum bezoekjes. Door de museum robot in het Van Abbemuseum krijgen de mensen met een lichamelijke beperking toch de kans om vanuit hun eigen huis een bezoekje te kunnen brengen aan het museum. Het emotionele aspect ligt vanuit het museum gezien bij status/respect. Het museum houdt goed rekening met de verschillende doelgroepen en zelf vind ik dit een erg mooi initiatief. Vanuit de gasten gezien halen ze door deze robot veel voeldoening en vertrouwen uit het museum. Het is fijn als er mensen zijn die ”rekening” met je houden dus de mensen met een lichamelijke beperking worden in dat opzicht ook begrepen.

Coolhunt 2:   Oculus Rift
De Oculus Rift past goed bij ontwikkeling, activiteiten en materiële wellbeing.
Het is leuk om te gebruiken in je vrijetijd zodat je je even kunt terugtrekken uit deze drukke maatschappij. De bril kun je op elk gewenst moment inzetten omdat het een draadloze gadget is. Het is natuurlijk wel een hebbedingetje net zoals een PS2 of een Wii. Je hebt het in je bezit en pakt het wanneer je er zin in hebt. Het is geen primaire behoefte.

Coolhunt 3:   Shellsphere
De Shellsphere past goed bij de emotionele wellbeing.
Zodra je in de Shellsphere stapt kom je in een hele andere stemming terecht. Je kunt rustig luisteren naar de geluiden van de kust en daarbij worden ook nog eens andere zintuigen geprikkeld. Misschien krijg je er ook wel een stukje eigenwaarde voor terug doordat je (indien je er behoefte aan hebt) hier helemaal tot jezelf kunt komen. Misschien is een mindfulness sessie een fijne optie zodat je de kleine dingetjes in het leven weer wat meer waardeert.

Coolhunt 4:   Friday Next
Friday Next past bij de materiële wellbeing, sociale wellbeing en bij ontwikkeling,activiteiten.
Bij deze concept store wordt je gestimuleerd om inspiratie op te doen voor je interieur (living) maar ondertussen komen er ook heerlijke geuren voorbij vanuit het restaurant/café gedeelte. In deze conceptstore kun je gebruik maken van de WiFi code zodat je hier samen met je collega’s kunt vergaderen en je blog bij kunt houden, maar je kunt er ook gewoon gezellig met een vriendin heen om te socializen. Zodra je hierbinnen stapt heb je dus genoeg keuze in wat je wilt gaan doen. Een hapje eten, een nieuw meubilair kopen, de expositieruimte bezoeken en ga zo maar door.

Coolhunt 5:   Cannabis Tour
De cannabis tour past bij sociale wellbeing en ontwikkeling, activiteiten. Door deel te nemen aan deze tour raak je echt betrokken bij het onderwerp. Wat voorheen echt een taboe was wordt nu juist meer toegejuicht. Je kunt er met je vrienden heen maar ook met het gezin om zo bijvoorbeeld een voorlichting te krijgen over de wietplantages. Je kunt het als vrijetijd besteding gebruiken(dagje uit), maar mocht het een hobby voor je zijn dan ben je natuurlijk ook welkom.