Travel History | Collect objects that tell a story of your travels
Indonesië + Griekenland

————————————————————————-

12274249_1058262970871846_5346751245496174176_n blog prod

Object 1  |  Dit product heb ik gekocht op het vliegveld in Nederland (wel op de terugweg vanuit Indonesië haha) Ik raak altijd alle kaartjes en infomatie kwijt in mijn tas waardoor ik mijn hele tas moet plunderen.. handige oplossing voor mij dus zo’n etui.

Object 2  |  Dit schijfje hout komt uit Indonesië(de Molukken). Ze zeggen dat dit stukje je beschermd tegen mensen die je kwaad willen doen (wil ik hebben =D ). Op de Molukken waar mijn roots liggen zijn ze erg bijgelovig (ik geloof veel maar lang niet alles). Zo’n stukje hout geeft mij een soort bevestiging zodat ik mijn gedachten over iets ergens kan plaatsen.

Object 3 |  Dit kaartje komt uit Kei Kecil (eilandje in de Molukken). Ik kwam deze kaart tegen op het vliegveld en wilde deze hebben als aandenken. Het strand dat is
afgebeeld is het privé strand waar ik met mijn broer en ouders 2 weken heb gezeten (het huisje staat tussen de bomen).

Object 4  |  Dit is een kaart met de plattegrond en informatie over Zakynthos(Griekenland) hier ben ik afgelopen zomer (2015) heen gegaan met mijn vriend.

Object 5  |  Dit is een enkelbandje dat ik in een van de kleine winkeltjes in Zakynthos heb gekocht (lekker zomers!). Deze heb ik de hele vakantie om gehad. Helaas bij terugkomst in Nederland werd hij naar mate het slechter weer begon te worden minder gebruikt en nu ligt die tussen al mijn andere sieraden te slingeren =(

Object 6  |   Dit is een boekje met informatie over het huren van een speedboot in Zakynthos. Je hebt heel veel verschillende bedrijfjes die dit aanbieden langs het strand. Wij hebben de boot 2x gehuurd bij een bedrijf waarvan de verkoopster ons  overdreven veel complimenten gaf over ons (zomerse) uiterlijk. Elke keer als we langs liepen (om uiteten te gaan) maakte ze een praatje over van alles en nog wat. Ik vond het dus wel grappig om dit boekje te bewaren met haar naam (Kiki) en telefoon nummer erop.

Object 7  |  Dit is weer een ander stukje hout uit de Molukken. Er wordt gezegd dat deze beschermd tegen ”geesten”. Nou ben ik nogal bang aangelegd voor dat soort dingen (mede door exorcisme en geesten films haha!) dus heb ik geen schijfje gevraagd maar de halve boomstronk haha ;). Ook deze liggen door het huis verspreid op bepaalde plekken. Ook weer voor mezelf een ‘bevestiging’ zodat ik mijn gedachten over iets ergens kan plaatsen.

Object 8  |  Dit boekje heb ik in Bunaken gekocht (Duikeiland op de Molukken). Hier heb ik samen met mijn vriend onze uitgaves in bijgehouden. In Indonesië betaal je met de Rupiah (het leven daar is heel goedkoop) dus is het leuk om bij te houden hoe ”goedkoop” de boodschappen die je hebt gedaan zijn geweest. En natuurlijk bij terugkomst even kijken wat je totaal kwijt bent geweest in 4 weken.

Object 9  |  Deze 2 kaartjes zijn onze tickets voor de reis naar Zakynthos. Mijn vriend en ik zijn wel samen op vakantie geweest naar Indonesië, maar dit was onze eerste keer samen zonder onze ouders *ahhww*.   Ik vind het zelf altijd leuk om te bewaren in een doosje/mapje om later weer eens terug te kijken en herinneringen op te halen.

Object 10  |  Dit is een zeepje uit Zakynthos. In Zakynthos hebben mijn vriend en ik een eiland tour gehad en zijn we langs een olijfolie fabriek geweest.  Ik ben dol op olijfolie dus dit was een leuk tripje. We mochten in de fabriek verschillende oliën proeven met breekbrood (YUMM). Ook was er een shop aanwezig die verschillende oliën en producten met olijfolie verkochten zoals dit zeepje. Er werd al verteld dat dit heel goed was voor het behandelen van eczeem, het tegengaan van rimpels en het zou je een egale huid geven (wil ik ook alvast hebben!). Conclusie: ik vind het altijd zonde op zeepjes in een leuke verpakking uit te pakken dus deze ligt ergens in mijn kast te slingeren.

Object 11  |  Dit is een Sapu Lidi en komt uit de Molukken ook wel ‘traditionele bezem”  genoemd. Mijn moeder gebruikt dit om onze bedden uit te vegen/kloppen. Deze ‘bezem’ wordt gemaakt van de nerven van een bepaalde plant. Mijn moeder gebruikt hem al sinds ik me kan herinneren en afgelopen keer hebben we weer een nieuwe meegenomen naar huis.