Van der Valk Hotel de Cantharel

———————–

 

Bij deze blogpost pluis ik een uitgekozen ‘Experience’ uit.

Ik ben met mijn hubby naar het Van der Valk Hotel de Cantharel geweest in Apeldoorn. Aan de hand van het model van van Gool en Wijngaarden heb ik mijn Experience in het Van der Valk Hotel de Cantharel uitgewerkt.

belevenismodel-genw

De inhoud bestaat uit het concept en de waarden.

Dit hotel is in 35 jaar uitgegroeid naar een exclusief Van der Valk hotel midden in het natuurgebied de Veluwe. Het hotel heeft ook een congrescentrum, hier worden onder andere seminars, trainingen en vergaderingen gehouden. Dit centrum is volledig gerenoveerd en uitgebreid.

Dit is ook een wellness / relax hotel vanwege de unieke ligging in de Veluwe en het wellness center genaamd The White Door wellness & beauty. Er zijn in deze omgeving ook verschillende fiets- en wandelroutes door het grootste bosgebied van Nederland om lekker tot jezelf te komen.

detail_jobs34_Van der Valk Hotel de Cantharel Apeldoorn

————————————————————————————–

De vorm bestaat uit de fysieke omgeving, animatie, storytelling, thematisering, spel en personeel.

De meeste van deze onderwerpen komen overeen met mijn experience. De fysieke omgeving is verschillend omdat er verschillende ruimtes en activiteiten plaatsvinden in het hotel. Bij binnenkomst stap je de mooie en warme lobby binnen die voor een echte ‘livingroom experience’ zorgt. Zodra je iets verder doorloopt kom je in het restaurant terecht. Ook deze geeft je een livingroom gevoel maar tegelijkertijd ook het gevoel dat je in een heel duur en luxe restaurant gaat dineren. Het thema in dit hotel vonden wij duidelijk huiselijk en luxueus. De personeelsleden (secretaresses, koks, bediening etc.) zien er goed verzorgd uit in nette kleding en zijn goed te herkennen d.m.v. naambordjes. Het leuke aan het restaurant is dat je a la carte kan bestellen maar ook kan kiezen voor een buffet. Dit maakt het ook voor ieder wat wils. Wij hebben gekozen voor de a la carte (lekker duur!).

Van-der-Valk-Apeldoorn-De-Cantharel

Ook is er een bar aanwezig in het hotel. In de lobby heb je een trap naar beneden die je naar de bar leidt. Ook deze ruimte is super knus en warm ingericht en nodigt ook echt uit om even een drankje te drinken. Het ontbijt is in dezelfde ruimte als het diner. Er was een ontbijtbuffet dus we hebben ons buikje helemaal rond gegeten (hmmm lekker!). Tijdens het ontbijt kwam er iemand van de bediening langs om ons kamer nummer te noteren e.d. Ook kregen wij een klein glaasje met een verse vruchten smoothie aangeboden. Dit zagen wij niet aankomen, erg leuk en lekker dus!

‘Authenticity’
Sinds juli 2013 heeft de groentetuin van dit hotel een keurmerkcertificaat gekregen voor erkende Veluws Streekproducten. Deze hebben ze weten te bemachtigen doordat de producten uit eigen grond worden gehaald met oog voor natuur, milieu en dierenwelzijn. De Serendipity Seeking fase zie je hier goed in terug. Je hebt de ruimte om zelf op ontdekking te gaan en je focust je op het proces én het product. Dit alles in een moestuin van 3500m². Conclusie: Deze tuin kun je zelf bezoeken en je mag de producten ook zelf van het land halen. Dit is voor onze unicorn generatie natuurlijk helemaal mooi meegenomen!

carousel_wide_1024x768_Valk Vers Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel-1

Aan animatie wordt in dit hotel niet gedaan wel zijn er zat faciliteiten waar je uit kan kiezen voor zowel oudere mensen en kinderen. Het storytelling gedeelte is niet heel breed. We werden welkom geheten, kregen uitleg over het hotel en als we vragen hadden dan werden we goed geholpen door het personeel. Alles wijst zich vrijwel vanzelf maar het zou wel fijn zijn als er een ‘storyteller’ was die wat algemene informatie gaf over het gebruik van de diverse faciliteiten in en rondom het hotel (dit is wel terug te vinden op de site maar voor een echte beleving zou dit denk ik nog beter zijn).

————————————————————————————–

Het individu bestaat uit de kennis, waarden, verwachting, ervaring, motieven en betrokkenheid.

Ik heb al wel wat kennis van het van der Valk hotel. Er zijn een aantal vestigingen in Nederland waar ik vroeger wel een ben geweest. Het verschilt natuurlijk wel per plaats want in Apeldoorn was ik nog nooit geweest dus dit was nog een verassing.

vdv

Quality time
Ik hecht er veel waarde aan om hierheen te gaan samen met mijn vriend omdat we op deze manier weer wat quality time voor onszelf hebben en even helemaal niets moeten. Ik had dit uitje via Vakantieveiling gewonnen met een goedkoop bod. De verwachtingen lagen bij mij wel hoog omdat het er op de foto’s echt super mooi en chic uit zag. Een groot bad midden in je hotelkamer, uitzicht op de natuur, een inloop douche etc. Toen we aankwamen voelden wij ons meteen welkom. Het personeel was zoals verwacht erg vriendelijk en behulpzaam. Ook onze hotelkamer zag er net zo uit als op de foto’s (helemaal perfect dus).

IMG-20151030-WA0068

Experience
De beleving van dit hotel begint al bij het bordje op de snelweg ‘’Van der Valk 600m’’. Zodra je dit ziet wordt je natuurlijk blij en enthousiast, maar ook de zeepjes die in onze kamer aanwezig waren geven je een gevoel van luxe en verwennerij. Het is een wellness hotel dus wij gingen er ook heen om lekker te ontspannen. Op internet lazen we dat het wellness gedeelte zich op de 1e etage bevindt (oké, we zien wel waar dat ongeveer is dacht ik nog..). Toen we de sleutel kregen, een mooi vormgegeven pasje met sfeerfoto van onze kamer, zochten we onze weg naar het hotelkamer. Eenmaal aangekomen bij kamer 168 bleek dat de ingang van het wellness center tegenover onze kamer zit. Wat een luxe! We werden nog blijer dan dat we al waren. Letterlijk 1 stap vanuit onze kamer en je waant je in het wellness center.

carousel_wide_1024x768__MG_2732_C1Pro_Panorama

Het eten, zowel het avondeten als het ontbijt zijn ons goed bevallen. Zoveel keuze, variatie en voor ieder wat wils. Ik was even vergeten hoe chique het hier was dus zat wel met mijn gympen aan in het restaurant (boeie!), gelukkig zijn er geen bepaalde regels qua kleding dus ik kon rustig blijven zitten.

Het is natuurlijk ook een beleving omdat dit hotel midden in een mooi natuurgebied zit. We hadden deze twee dagen volop zon dus dit was extra genieten en zorgde voor een nog fijnere belevenis in de natuur. Het motief was voor mij voornamelijk ook omdat het midden in de natuur gelegen is en wij dat beide erg fijn en mooi vinden, gebruik van wellness faciliteiten en de luxe uitstraling van de kamer en het hotel. Kortom de overall experience hebben wij als zeer prettig ervaren het is daarom dus voor ons ook een memorabele beleving. Dit blijft ons altijd bij en we zouden hier zeker vaker willen verblijven.

IMG-20151030-WA0069